Прекогранична сарадња Мађарска-Србија и пројекат ,,CULT-NAT HERIT” – Слано копово – радионица (05.10.2013.)

У оквиру IPA програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија и пројекта ,,CULT-NAT HERIT”, општина Нови Бечеј је реализовала једну од предвиђених активности у Специјалном резервату природе “Слано копово”.
У суботу 05.10.2013. године одржана је радионица са децом наше школе, ОШ “Милоје Чиплић” из Новог Бечеја и ОШ “Доситеј Обрадовић” из Бочара.
Ученици су учествовали у више тематских радионица: ботаничка радионица-израда фитоценолошког снимка, орнитолошка радионица – упознавање са основним методама посматрања и пребројавања птица, прављење гнезда од трске за птице тршћарице, ликовна секција– осмишљавање маскоте Сланог копова, оригами радионица-прављење оригами ждралова и украшавање просторија визиторског центра “Чуварска кућа” и техничка радионица-прављење хранилица за зимско храњење птица.
Циљ радионице је едукација деце о природним вредностима подручја у близини ког живе, као и развој свести о заштити резервата и природе уопште. Радиница представља и добар основ за професионалну оријентацију деце, а поред тога ученици су имали прилику да се друже и проведу један леп дан у природи.
Наставници који су учествовали у раду радионице су: ОШ Доситеј Обрадовић” – Снежана Љубичић (наставница биологије), ОШ “Милоје Чиплић” – Бојана Станисављев и Фехер Ержебет (наставнице биологије), наша школа: Драгица Бачкалић(наставница биологије), Весна Цуцић (наставница математике) и Биљана Блажин (наставница ТИО).
На крају радног дела радионица, свима је обезбеђен оброк и освежење.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: